vineri, 23 mai 2008

De-a valma!


















Ingramadire de oameni, imbulzeala, inghesuiala, ingramadeala, invalmaseala, gramadeala, valma...

Privind aceasta insiruire de sinonime oferita de dictionarul limbii romane, sincer, nu ma pot gandi la altceva decat la multimea de calatori cu metroul.
Nu pot folosi termenul de
aglomeratie, fiindca ar fi pur si simplu prea bland. Si nu ar reflecta nicidecum razboiul nervilor purtat la 15 metri sub pamant. Oare se poate cuantifica aglomeratia? Fiindca, in acest caz pentru Bucuresti ar trebui sa se defineasca un nou termen, acela de valmaseala!...


Sociologii afirma ca in Bucuresti ar fi peste 9000 de locuitori/km patrat, ceea ce transforma acest oras in cea mai aglomerata metropola europeana. Am stiut intotdeauna sa ne facem remarcati!
In conditiile in care pe aceasi suprafata, in Paris locuiesc 890 de oameni, in Viena 3850, in Berlin 3905, in Budapesta 3674 indraznesc a lansa un indemn catre fiecare dintre cei 9000 de locuitori / km patrat din Bucuresti de a-si aduce contributia la reducerea acestui numar si la fluidizarea traficului pietonal sau in mijloacele de transport. Spre a sprijini proiectul de aderare la conditiile decente de trai vest-europene, va rog sa faceti liste/km patrat cu cate 6000 de oameni care se vor inscrie pentru plecari definitive in strainatate.
Vom gasi o modalitate de a-i distribui in mod egal prin orasele europene care s-au atasat atata timp
de sensul originar al
aglomeratiei urbane (= asezare omeneasca, in care oamenii convituiesc in liniste si pace, ajutandu-se in mod reciproc, stapanind domenii largi pe care-si cresc florile, alearga copiii si joaca golf).

Niciun comentariu: